Natuur&milieu - De beste keuzes

29 augustus 2024
De beste keuzes voor als je -letterlijk- met je voeten in de klei staat! Speciale veiligheidsschoenen zorgen ervoor dat je jouw vak ook in extreme omstandigheden kunt uitvoeren.

Urenlang het bos afstruinen over kronkelige paadjes om te kijken welke planten extra aandacht nodig hebben. Dag in dag uit aardappelen rooien. De waterkwaliteit in een snelstromende beek controleren. Een border terugsnoeien tot vlak bij de grond of juist hoog in de bomen staan om takken te verwijderen. Buiten werken is heerlijk! Maar je wordt wel geconfronteerd met de elementen. Van drassig grasland tot extreme droogte en van een plensbui tot flinke vorst; jij staat -letterlijk- met je voeten in de klei. Speciale veiligheidsschoenen zorgen ervoor dat je jouw vak ook in extreme omstandigheden kunt uitvoeren. EMMA Safety Footwear is er voor jouw veiligheid en comfort. Weer of geen weer!

Speciaal voor buitenwerkers in de natuur- en milieubranche selecteerden de professionals van EMMA Safety Footwear een lijn veiligheidsschoenen met unieke eigenschappen voor deze branche. Waterdicht door geavanceerde materialen zoals een waterafstotend membraan (DryShield) of een speciale overneus. Met de ademende Hydro-Tec® techniek die er door de antibacteriële werking voor zorgt dat voeten -zelfs bij langdurig gebruik- koel, droog en fris blijven. En met verwisselbare inlegzolen: anatomisch gevormd en ontworpen voor extra steun en maximale demping. Dat zorgt voor ultiem draagcomfort en maakt de schoenen en laarzen van EMMA Safety Footwear zeer geschikt voor lange dagen op onverharde ondergronden.

In eigen huis ontwikkelde zolen
Maar wat het schoeisel van EMMA Safety Footwear écht uniek maakt, zijn de in eigen huis ontwikkelde zolen met speciale eigenschappen: bestand tegen kou, hitte, modder, vocht en scherpe voorwerpen. Én met meer grip zodat jij stevig staat. Elke zool heeft zijn eigen unieke kenmerken. Zo is er altijd een schoen of laars die perfect past bij jouw werkomstandigheden.

   


GRIPFORCE® ZOLENPLATFORM

Gripforce® Duo
  • Ideaal voor buiten
  • Weert modder, sneeuw en andere materialen
  • ​Brede conische groeven zorgen ervoor dat het meeste vuil op het veld of in het bos achterblijft

   

  

Gripforce® Easy Twist

  • Perfecte antislip
  • Behoudt grip, zelfs bij natte ondergronden
  • Blijft veel langer in contact met de grond dan standaardzolen, ook tijdens een stevige wandeling

   

   

FRAMEWORK® ZOLENPLATFORM

Framework® PU
  • Nieuwste zolenplatform met veerkrachtige demping
  • Ultieme grip voor betere prestaties
  • Slip- en perforatieweerstand
  • Getest volgens de nieuwe normering | EN ISO 22568-2:2019


Hart voor natuur
Naast draagcomfort en veiligheid, staat EMMA Safety Footwear ook voor duurzaamheid. Bij de productie van onze schoenen reduceren, hergebruiken en recyclen we op elke mogelijke manier. Zo gebruiken we Chrome vrij leer van gecertificeerde leveranciers, water gedragen lijm of verf en verpakkingen van FSC mix gecertificeerd papier. Onze schoenen bestaan waar mogelijk uit gerecyclede materialen. Denk aan veters gemaakt van petflessen en/of voeringen van gerecycled polyester. Elke schoen heeft een eigen materialenpaspoort. Zo kun jij zien waar jouw schoen van gemaakt is. We hanteren een ‘no waste’ beleid en hebben zelfs klimaatneutraal gecertificeerde schoenen in ons assortiment. De Merula bijvoorbeeld, die in onderstaande top 5 staat!

Maximale veiligheid en comfort, minimale impact op de natuur; dat zijn de veiligheidsschoenen van EMMA Safety Footwear. En zeg nou zelf, daar gaat het natuurhart van menig boswachter, boer, groen- of waterschapmedewerker toch harder van kloppen?!

Meer weten? Lees dan het duurzaamheidsrapport op onze website!


DE BESTE 5 KEUZES VOOR ALS JE -LETTERLIJK- MET JE VOETEN IN DE KLEI STAAT!
  

Ray & Ryan
Deze sportieve veiligheidsschoen is gemaakt in een laag model (Ray) en hoog model (Ryan). Hij is verkrijgbaar in twee breedtematen en bevat reflecterende onderdelen voor goede zichtbaarheid in het donker. Ray and Ryan zijn metaalvrij en daardoor licht van gewicht. Net zo veilig, maar nóg comfortabeler! Nooit meer natte voeten door het volledig waterdichte membraan en maximale grip met de Gripforce® Easy Twist loopzool.

Primus
Droge voeten, zelfs bij volledige onderdompeling? Dan is de Primus jouw schoen! Water krijgt geen kans dankzij de Gripforce® Duo, het geavanceerde waterafstotende membraan (Hydro-Tec® Antibacterieel / DryShield) en overneus en door de Heat & Cold Insulation beschermt deze comfortabele veiligheidsschoen jou ook tegen hitte en kou. Zo blijven je voeten altijd beschermd, ook bij extreme omstandigheden.
 

Merula
De Merula is klimaatneutraal gecertificeerd en gevoerd met schapenwol. Deze veiligheidslaars is ontworpen om water af te stoten, waardoor je onder alle weersomstandigheden warme en droge voeten houdt. Met de veerkrachtige Gripforce® Easy Twist zool voor extra stabiliteit is dit een laars waarmee je dag in dag uit de elementen trotseert!

Mendoza
Onverwoestbaar en urenlang waterdicht; onze Mendoza is gemaakt om te presteren bij zware buitenklussen in uitdagende weersomstandigheden. Deze veiligheidslaars bevat de ademende Hydro-Tec® techniek die ervoor zorgt dat voeten -zelfs bij langdurig gebruik in natte omstandigheden- koel, droog en fris blijven. En door de Gripforce® Duo loopzool heb je zelfs op de meest gladde ondergrond, volledige grip.

Everon 2.0
Dé hoogwaardige keuze, Everon 2.0, als het om veiligheid en comfort in de buitenomgeving gaat. De combinatie van het lederen bovenwerk met de ingenieus ontworpen watertong zorgt voor een waterdichte schoen met ademend vermogen. Door de Framework® PU loopzool beweeg je flexibel over ondergronden als bospaadjes, akkers of grasland, zonder daarbij toe te geven op grip.