Top vijf veiligheidsschoenen voor de food

21 augustus 2024
Hygiƫnisch en veilig, want dat is wat telt in deze sector! Werk je in de voedingsindustrie? EMMA Safety Footwear biedt vuilafstotende, waterdichte en volledig wasbare schoenen met ultieme grip.

Werk jij in de voedingsmiddelenindustrie? Sta je elke dag met veel plezier in je foodtruck? Maak jij het lekkerste brood? Of kook je in de keuken van een restaurant? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Met de HACCP en registratielijsten zorg je voor het veilig bereiden, verpakken of verkopen van ingrediënten, voeding en dranken. Maar ook je werkkleding en veiligheidsschoenen moeten aansluiten bij de strikte eisen die gelden in jouw werkomgeving. Je koksbuis, slagersjas of witte overall gooi je dagelijks in de was, maar hoe zit dat met je veiligheidsschoenen? EMMA Safety Footwear heeft een speciale lijn schoenen voor de foodsector samengesteld. Vuilafstotend, waterdicht, volledig afwasbaar én met ultieme grip. Hygiënisch en veilig; want dat is wat telt in deze branche!

Vuilafstotend en waterdicht
Speciaal voor koks, laboranten, productiemedewerkers, slagers, kwaliteitscontroleurs, afwassers, bakkers en keurmeesters stelde EMMA Safety Footwear een speciale lijn veiligheidsschoenen samen. De Vila, Vera, Venus S2, Roy en Anouk zijn allemaal makkelijk schoon te maken en daarmee zeer geschikt voor de voedingssector. Elke schoen heeft zijn eigen unieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld een volledig afwasbaar bovenwerk van microfiber, omgeslagen naden, een speciale overneus of een afdekhoes die bescherming biedt tegen vuil, ziektekiemen en bacteriën. Vuilafstotend, 4 uur waterdicht én eenvoudig in onderhoud!

Volop bescherming
Daarnaast bieden alle schoenen volop bescherming tegen de uitdagingen van alledag. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Valt er een zware pan? Stalen neuzen voorkomen een kneuzing of breuk. Breekt er glas? Dan zorgt de anti-penetratiezool ervoor dat jij er gewoon doorheen kunt lopen, zelfs als er olie, vet of schoonmaakmiddel op de grond ligt, glij jij niet uit door de Gripforce® Easy Twist loopzool. Deze slipvaste zool zorgt voor meer stabiliteit en is speciaal ontwikkeld voor harde en gladde vloeren zoals je deze vaak in de voedingsindustrie of keuken ziet.

Koele en frisse voeten
Denk je dat een waterdichte en volledig afwasbare schoen gaat broeien na een lange dag werken? Think again! De veiligheidsschoenen uit de foodlijn van EMMA Safety Footwear zijn uitgerust met ademend Hydro-Tec® materiaal, dat er door de antibacteriële werking voor zorgt dat voeten -zelfs bij langdurig gebruik- koel en fris blijven. Deze speciale ontwikkelde voering zorgt voor optimale absorptie en voert vocht efficiënt af. Daarmee zijn onze veiligheidsschoenen de ideale basis voor een dag comfortabel en hygiënisch werken.

Gekleurde zolen
Binnen de voedingsindustrie is het gebruikelijk om met een kleurcodesysteem te werken. Een systeem dat wordt toegepast op verschillende aspecten binnen het productieproces, voor optimale voedselveiligheid binnen een bedrijf. Door kleuren te koppelen aan gereedschappen, handelingen of zones wordt onderlinge besmetting met bijvoorbeeld rauw vlees, chemicaliën of allergenen voorkomen. EMMA Safety Footwear speelt daarop in door veiligheidsschoenen met gekleurde zolen aan te bieden. De Vera is verkrijgbaar met een grijze, groene, rode, blauwe en gele zool. Dat ziet er natuurlijk leuk uit, maar veel belangrijker is de functionaliteit ervan. Door voor elke zone in je bedrijf een andere kleur zool te gebruiken, hou je de schoenen en werkzaamheden namelijk makkelijk uit elkaar!


  
Onze top 5 voor food

Hygiënisch en veilig, want dat is wat telt in deze sector!

Vila
De Vila is een veterschoen en staat daarmee garant voor een goede pasvorm. Deze veiligheidsschoen is ontworpen met het oog op hygiëne: hij bevat een speciale overneus en afdekhoes die bescherming bieden tegen vuil, ziektekiemen en bacteriën. De Gripforce® Easy Twist loopzool is ontwikkeld voor harde tegelvloeren zoals je deze vaak ziet in de voedingsindustrie of keuken.

Vera
Op zoek naar een eenvoudig te onderhouden veiligheidsschoen mét stalen neus? Kies dan voor de Vera! Het microfiber bovenwerk is goed schoon te maken en volledig afwasbaar. De dakpanconstructie en omgeslagen naden zorgen ervoor dat vuil en vet geen kans krijgen. Deze schoen is leverbaar met gekleurde zolen, wat sector gescheiden werken makkelijker maakt.

Venus S2
De Venus S2 is dé veiligheidsschoen voor vochtige omstandigheden. Deze instapper heeft een bijzondere zool: met ‘sticky grip’ zodat je niet uitglijdt en altijd stevig staat. Met een uniek energieteruggave systeem dat vermoeide voeten voorkomt. Het bovenwerk is eenvoudig te reinigen en daarmee extra hygiënisch. Geen overbodige luxe in een voedselveilige omgeving!

Roy
Deze allround veiligheidsschoen is eenvoudig te reinigen, verkrijgbaar in twee breedtematen en vormt zich om je voet. Daarom is hij favoriet bij medewerkers in de voedingsindustrie: De Roy past perfect! Met de stalen neus beschermt deze schoen je tenen ook nog eens tegen een vallend mes of zwarte krat.

Anouk
Speciaal voor dames hebben wij Anouk in ons assortiment. Deze anatomisch ontworpen schoen is gevormd naar de vrouwelijke voet en zorgt daardoor voor een natuurlijke beweging de hele dag door. Anouk is licht van gewicht, makkelijk schoon te maken en vuilafstotend. De geweven anti-penetratiezool tegen scherpe voorwerpen en een stalen neus zorgen voor extra veiligheid.