Top 5 veiligheidsschoenen chemie

12 september 2024
Of je nou forensisch rechercheur bent, in een grote fabriek werkt, dag in dag uit op een boorplatform staat, chemicaliƫn vervoert of onderzoek doet in een laboratorium; feit is dat je dagelijks in contact komt met gevaarlijke stoffen.

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je kleding en schoenen daartegen bestand zijn. Daarom selecteerden de professionals van EMMA Safety Footwear een speciale lijn veiligheidsschoenen voor de chemiesector. Met ondoordringbare zolen die olie of zuren geen kans geven, die comfort en ondersteuning bieden bij lange werkdagen en gemaakt van speciale materialen die waterafstotend en hittebestendig zijn.
 

Olie- en gasindustrie
Heb jij een baan in de olie- of gasindustrie? Dan werk je in één van de meest veeleisende werkomgevingen ter wereld. Je hebt te dealen met de elementen op zee, wordt continu blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, bent kilometers verwijderd van het vasteland en draait lange diensten. Probeer onder die extreme omstandigheden je hoofd maar eens koel te houden! Met jouw specifieke kennis en vaardigheden voer jij je werk naar behoren uit en voorkom je ongelukken. En de juiste uitrusting maakt jouw werk prettiger én minder risicovol. De veiligheidsschoenen van EMMA Safety Footwear zijn er voor comfort en veiligheid op een boorplatform of raffinaderij. Gemaakt van materialen die chemicaliën en olie afstoten. Met antislipzolen om valpartijen op gladde oppervlakten te voorkomen. Met stalen neuzen en stevige tussenzolen omdat je werkt met grote machines en zware materialen. Waterafstotend én hittebestendig. Zodat jij je kunt focussen op je werk.


Chemiesector
In het laboratorium of bij opslag en transport in de chemiesector, kom je in contact met verschillende stoffen die allemaal weer anders op elkaar reageren. Medicijnen, chemicaliën, zuren of lichaamsvloeistoffen; er hoeft maar wat te lekken of een bekertje om te vallen en de gevolgen zijn niet te overzien. Veiligheid is in jouw vak extra belangrijk! Om je huid en lichaam te beschermen, draag je werkkleding en veiligheidsschoenen. Door haar jarenlange ervaring weet EMMA Safety Footwear precies welke veiligheidsschoenen geschikt zijn voor de chemiesector. Met een glad oppervlak om makkelijk schoon te maken. Ontworpen voor situaties waarin extra bescherming nodig is. Bestand tegen schadelijke, gevaarlijke, giftige en bijtende stoffen. Gemaakt om vermoeide voeten tegen te gaan, zelfs als je lange dagen maakt. Met ondoordringbare zolen, waterafstotend én extra hoog. De veiligheidsschoenen van EMMA Safety Footwear houden je op de been!


Passen maakt écht verschil!
Veiligheidsschoenen zijn een cruciaal onderdeel van de veiligheidsuitrusting in de chemiesector. Door de juiste schoenen te kiezen en deze goed te onderhouden, kun je jezelf beschermen tegen potentiële gevaren in de meest uitdagende omgevingen. Maar hoe maak je nou een goede keuze uit de vele veiligheidsschoenen die er zijn?

Door te passen en te testen! Nog té vaak zien we dat mensen ‘zomaar’ een schoen bestellen via internet of ervan uitgaan dat hun maat wel zal passen. Maar elke voet en elke schoen is anders. Passen kan écht een enorm verschil maken in draagcomfort en daarmee in werkplezier en productiviteit. EMMA Safety Footwear ontzorgt je bij het passen en helpt je met kiezen in de pasbus. Dat is een ‘schoenenwinkel op wielen’, die handige apparatuur én alle veelvoorkomende maten en types veiligheidsschoenen bevat. Een van onze ervaren medewerkers komt bij jullie op locatie en voorziet jou en je collega’s van passend advies. Een efficiënte manier van schoenen passen, want zo hoeft niet elke collega apart naar een schoenenwinkel! In de pasbus wordt een voetmeting gedaan en bespreken we jouw wensen en eventuele voetklachten. Ook maken we een selectie van schoenen die geschikt zijn voor de branche waarin je werkt, in jouw geval de chemiesector. Want de best passende schoen is niet alleen een schoen in de juiste maat. Het is de schoen die goed past én bij uitstek geschikt is voor ‘the job to be done’.  


ONZE TOP 5 VOOR CHEMIE  

Geef gevaarlijke stoffen geen kans!

Pluvius
Pluvius is de eerste keus van professionals in de chemische industrie. Het volnerf leren bovenwerk is namelijk resistent tegen chemicaliën en het dryshield membraan is een van de sterkste en meest waterafstotende materialen ter wereld. En door de in eigen huis ontwikkelde Gripforce® Duo zool heb je overal en altijd grip, ook als er olie of een andere vloeistof op de grond ligt.

Fornax
Met de gepolsterde enkelbescherming is de Fornax een hoge veiligheidsschoen die garant staat voor extra stevigheid, meer bescherming en een comfortabele pasvorm. Door de slim geplaatste rits tussen de veters stap je snel in en uit deze veiligheidsschoen. Simpel, oerdegelijk en milieuvriendelijk! Want voor de productie zijn voornamelijk gerecyclede materialen gebruikt.

Bryce
Bryce heeft een versterkt bovenwerk van microfiber dat bestand is tegen bijtende stoffen én een Gripforce® Duo loopzool voor maximale grip. Dat maakt deze schoen zeer geschikt voor werknemers in de chemiesector. De schoen is verkrijgbaar van maat 37 tot 49 én in twee breedtematen, wat zorgt voor een perfecte pasvorm en daarmee ultiem draagcomfort.

Billy
De buitenzool van Billy stoot zuur en olie af en dat maakt deze veiligheidsschoen een graag geziene gast in werkomgevingen waar gevaarlijke stoffen en chemicaliën aan de orde van de dag zijn. Billy heeft enkelondersteuning en is gevoerd met ademend en antibacterieel Hydro-Tec® materiaal. Zo kom je fris en comfortabel de dag door, zelfs in extreme omstandigheden!

Mendoza
en laars die nergens voor terugdeinst; dat is de Mendoza. Deze veiligheidsschoen doorstaat – door het gebruik van het DryShield membraan- een onderdompeling van wel zeven uur en is dus volledig waterdicht. En mooi meegenomen: je voeten gaan niet broeien. Want de geavanceerde Hydro-Tec® voering is ademend en voert vocht af. Droge voeten dus, zelfs na een lange werkdag!