Vandeputte Safety Experts en EMMA Safety Footwear: een sterk duo

15 augustus 2024
Vandeputte – Safety Experts en EMMA Safety Footwear zijn al jarenlang een sterk duo. Vandeputte was onlangs samen met collega’s en klanten te gast bij EMMA in Kerkrade en spraken we David Moeller, preventieadviseur bij Scania. 

Vandeputte – Safety Experts en EMMA Safety Footwear zijn al jarenlang een sterk duo. Vanuit vijf fysieke filialen voorziet Vandeputte ruim 4000 organisaties van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder… veiligheidsschoenen van EMMA. Katrien Roels is Sales manager voor regionale accounts bij Vandeputte. Ze kent EMMA bijna als haar broekzak. Onlangs was ze samen met collega’s en klanten te gast bij EMMA in Kerkrade voor een bedrijfsrondleiding en een aantal inspirerende workshops. Tussen de bedrijven door spraken we haar even, evenals haar klant David Moeller, preventieadviseur bij Scania. 

Voor Katrien is het niet de eerste keer dat ze het hoofdkwartier van EMMA bezoekt. Alhoewel het wel de eerste keer is in Kerkrade. “Het productieproces heb ik al meerdere keren gezien en toch vind ik het elke keer weer waardevol en bijzonder. Het is een enorme meerwaarde om te zien, ruiken en voelen hoe een EMMA-schoen wordt gemaakt, van ontwerp tot kwaliteitscontrole. En als ik afga op de reacties van onze klanten, vinden zij dat ook.”

Gene Hoornweg leidde Katrien en de gasten van Vandeputte rond. Een van die gasten is David Moeller. Voor mij is het de eerste keer dat ik een productieproces van een veiligheidsschoen zie. En dat terwijl ik in mijn werkzame carrière al bij vele inkoopprocessen van veiligheidsschoenen betrokken ben geweest. Ik heb vandaag echt weer nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld over materialen die in veiligheidsschoenen gebruikt worden. Neem de kwaliteit en de dikte van leer. Of over het verschil tussen stalen en bijvoorbeeld carbon veiligheidsneuzen. Daar stond ik nooit zo bij stil.”
  

“Ik heb gezien dat looks, veiligheid en comfort echt wel samen kunnen gaan.”
 

David ziet een ontwikkeling in de behoefte naar persoonlijke beschermingsmiddelen. “Als ik op de werkvloer – bijvoorbeeld de monteurs in onze werkplaatsen – vraag naar wat zij belangrijk vinden in een veiligheidsschoen, dan zeggen ze: design. Tegenwoordig zijn er tal van hippe veiligheidsschoenen op de markt. Zo’n hippe sneaker ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit. Als veiligheidskundige vind ik het belangrijk om de wens van de dragers te horen, maar tegelijkertijd ook kritisch te zijn: aan veiligheid en comfort mogen we nooit concessies doen. De rondleiding vandaag heeft me gesterkt in die overtuiging. En ik heb gezien dat looks, veiligheid en comfort echt wel samen kunnen gaan.”